navigator

home archive gallery contact login

no copy

Friday, August 30, 2013

Entry Raya Aidilfitri 1434H

Dah lama sangat tak jengah blog. Rasanya belum terlambat nak wish Selamat Hari Raya kat semua kawan-kawan yg follow blog ni. Minta maaf kalau ada tersalah terkasar bahasa ye.. :)

Thn ni kami menyambut raya di Melaka dulu (hurayy)..Selasa malam baru bertolak balik kampung. Saje balik malam dengan harapan tak menempuh jem. Budak-budak pun bolehla nak tido ke kan..tp tidaknye ye. Suri berjaga sepanjang perjalanan.Huhu. Alhamdulillah jalan clear malam tu. Pg raya memang kelam kabut sikit la (kami bangun awal ok, adik2 aku yg bgn lewat!) Kami bersolat & beraya di Tangga Batu dulu..then petang ke Air Molek. Raya kedua masih di Air Molek & raya ketiga kami ada family gathering di Jasin. Hehe. Ada insiden yang tak dapat dilupekan. Yang beshnye sebab ada homemade nasi arab yang sangat marvelessss (pergh paling sedap penah aku rasa) & yang paling tak besh ialah tragedi mercun yang meletup kat atas tanah! Hampir kene rumah org & kereta-kereta yang park kat situ. Al maklum la..rumah makcik tu kawasan taman perumahan & mercun tu yang jenis berapa ratus das tu..Ayoyoo...sibek la tak kene budak-budak yg dah meroyan asik nak tgk mercun je tu (anak aku pun ada skali situ) sakit jantung mak mak tau!huuhu

Raya kelima baru kami balik ke Semenyih. Budak-budak taknak balik so mmg sampai abes cuti sekolah stay ngan kami.. :)

Gambar banyak yg belum transfer. Ni je la yg adenye..






Selamat Hari Raya uolsss~~ 

2 comments:

Noura Jumiran said...

sweet la family potrait netto . . .
ber-background kan pencawang elektrik

NettoAsh said...

Thanks Nora. Al maklumle kampung saye kan sebelah ngan sawah padi & pencawang letrik. Situ ajela sempat nak bergambo nye pun,,hihi