navigator

home archive gallery contact login

no copy

Tuesday, June 19, 2012

Misi Renovasi Teratak Kami [Part 2]


Sabtu lepas kami ke Beranang utk melihat progress rumah. Dah nampak dah bentuk dapur tu walaupun cenonet je renovationnye.Hehehe.Boleh la kan.. :D
Lepas ni depa nak buat table top dah. So kami panggil sekali Jasper dari Artak Kitchen untuk datang bagi sikit guide kepada kontrekter ni apa yg patut.

 Kelakar pulak dengar Jasper n Wak ni bercakap..keh keh

Bahagian belakang dah nampak bentuk :)

 Nasib la jiran sebelah masih belum pindah masuk lg..

 Huru hara

 Jasper dah lukiskan mana patut buat point baru

Ruang tambahan

Hura hara sampah dah membukit kat depan

Sink dah kene amik dari kedai Builders Hardware. Barang-barang elektrik dah kene start beli. Huhu



40 comments:

IeRA said...

Salam kenal..

Saya mmg teruja baca entry pasal reno rumah ni, maklumlah bakal nak masuk pertama katakan. Nak tanya sikit boleh tak?

i) Agak2 nya berapa kaki you extand belakang dapur tu. Lebih tak 5 kaki?
ii) toilet pindah tak?
iii) berapa kos semua ye?

NettoAsh said...

Hai iera..salam perkenalan :)

Belakang rumah saya ni kecik je. 5 kaki je saiznye
Bilik air saya dah ubah sebab bajet ciput ;p
Total kos utk extend belakang ni sahaja 8k termasuk barang, upah, roof, plumbing..tu paling murah quotation saya dapat. Selain tu ada gak contractor quote 11k, 12k..

NettoAsh said...

Ups sorii iera. bilik air tu saya tak ubah apa2 pun :)

LyNne n fAmiLY 0172633609 said...

Salam,

saya pun berminat nk reno rumah, boleh tak saya nak minta izin utk awak bagi no fon 'wak' yang reno rumah awak ni

NettoAsh said...

Lynn, awak ada email tak..nnti saya email ke awak no fon die..

LyNne n fAmiLY 0172633609 said...

email saya: haslina.am@gmail.com
saya beli rumah kt BB Salak Tinggi, kontraktor tu bg harga RM18k belum masuk upah pecah & submit pelan/permit ke MPS... beza banyak sgt dengan awak punya 'wak' tu... huhuhu

Anonymous said...

AsSalam, saya Isma. Nak tnya , mana awak dpt kontraktor utk extend ruang blkg rumah awk? Brpa kos keseluruhan utk renovation? Boleh tak email saya di cokelat_isma@yahoo.com

Anonymous said...

saya pun tengah usha renovate rumah..mohon no wak tu sekali..oriany@yahoo.com..
trima kasih byk2..

p/s: uploadla gambar kitchen cabinet..;)

iza sara said...

Salam tuan punya blog..hihihi..ni Wak yg Ayu dari BTK cerita tu ke? extend 5kaki kos 8k mmg murah la dik...

NettoAsh said...

Wsalam Iza zara..
Rasanya bukan wak yang Ayu BTK punye sebab kontraktor ni abg sepupu yang kenalkan.BTW Ayu tu mmg jiran setaman saya :) Akak duk BTK jugak ke..

NettoAsh said...

Kepada kawan-kawan yang nak num contact wak Asmui tu..saya dah emailkan tau.Sorri sangat2 sebab lewat reply.Mmg bz n tak perasan..Hopefully dapat membantu korang :)

Anonymous said...

Salam tuan pny blog. Mohon dptkan no tel wak tu boleh? Sy bakal pindah rumah baru awal thn dpn. Harga yg awak dpt mmg murahla. Tlg emailkan ye. Tq. Email sy ceriakan@yahoo.com.my

Anonymous said...

Slm...nk tnya..ok x wak tu extend dapur rumah awk?ekceli ada bli rumah kt ps2.ingat nk tmbh awning+ tembok + grill je kt blkg tuk wat ampaian

NettoAsh said...

Ermss..mrs anonymous..ok je pada saya die buat.kemas. tp awningv & grill sy tak buat dengan die. utk tembok tu kalau 2-2 belah kiri kanan die amik 500 je..wah dekat je tu ps2.nampak dari rumah saya..cantik rumah awak..bile boleh masuk tu?

NettoAsh said...

Ms Anonymous yang bagi email tu..saya dah emailkan tau kat awak..check nnti ye no hp wak

Anonymous said...

Xtau lg ble leh msk..mggu ni insyaallah grill setel..skang ni tgh cr quotation tuk wat kc..ingat nk amek dgn artak je ...nk tnya wak tu dok mn? Leh x nk no fon wak tu.norleya2306@gmail.com
Thanx...

Anonymous said...

salam..bole bagi no wak tu..tgh mncari kontractor juga ni..emelkan pada oriany@yahoo.com..tq ye

Anonymous said...

Salam sis...tgh searching psl reno jumpa sis punya blog yg byk info...sy tgh mencari org utk reno rumah di ps2... Blh dpt no tel Wak tu...email uwekks@gmail.com..thanks

Anonymous said...

Salam, blh beri saya nombor wak kontraktor tu? Sy plan nk buat renovation bulan depan. Tqvm

Anonymous said...

Oppss...email sy nizamyusuff@yahoo.com

Anonymous said...

email saya contact wak kontraktor tu kat snazri@hotmail.com
thanks.

Yumna Keyan said...

Salam sis.. sy nk no tepon wak tu boleh tak? Mmg berhajat sgt nk tambah belakang umah snn umah sy comel jer.. ni email saya yumna_keyan@gmail.com tqvm sis..

Anonymous said...

hi sis, sy nk no phone wak tu boleh?
emailkn pd emmy.malek@jci.com
tq

Anonymous said...

Boleh emailkan no talipon wak tu x. payruz_musm02@yahoo.com terima kasih.

Eena Czarlin said...

salam tuan rumah, saya pun nak minta no. tel. wak tu boleh tak? ni email saya czarlin9@gmail.com. terima kasih.

Anonymous said...

slm sy nak no phone wak tu jgkla nak extend dapur ckit..blh email azmikin1212@gmail.com

Pak Tam said...

Salam..rumah baru sy pn blkg ada 5kak7 extra..plan mmg nk extend..boleh emailkan no.tel wak tu?terima kasih..

Anonymous said...

Salam.sy pun nak no fon wak tu jg.ni emel sy cthartinizaini412@gmail.com tq

cikguseri said...

Salam pemilik blog...sy nak jg no fon wak tu..blh emel sy x? seriyanie@gmail.com..tq krn membantu..sy ngah mencari2 sbbnyg dpt skrg mahal antara 16-30 tuk extend dapur...tq

cikguseri said...

Salam pemilik blog...sy nak jg no fon wak tu..blh emel sy x? seriyanie@gmail.com..tq krn membantu..sy ngah mencari2 sbbnyg dpt skrg mahal antara 16-30 tuk extend dapur...tq

Anonymous said...

Salam pemilik blog..boleh bg no fon wak tu..email nurulsyazrieqiun2003@yahoo.com...tq byk2..

Anonymous said...

Salam pemilik blog....boleh share no fon wak yg extend your house. Ini email saya zullin5@yahoo.com ....tqvm :)

Anonymous said...

As salam,

Saya pun tengah mencari kontraktor untuk extend belakang dapur. Email saya : yatimushahar@gmail.com

abe said...

Mnta no wak yer..
ni email: arms786@gmail.com

Anonymous said...

as salam. mohon jasa baik juga utk kongsi no wak tu. blh emel sy di masyitah@zakat.com.my. terima kasih banyak2 tau..

zool mohd said...

Slm pn..sy pn tgh mcari kontraktor untk extend dpur gk.. bleh pn bg no tel wak tu..mzulkeffly@gmail.com..tq

zool mohd said...

Slm pn..sy pn tgh mcari kontraktor untk extend dpur gk.. bleh pn bg no tel wak tu..mzulkeffly@gmail.com..tq

zool mohd said...

Slm pn..sy pn tgh mcari kontraktor untk extend dpur gk.. bleh pn bg no tel wak tu..mzulkeffly@gmail.com..tq

Amir renovation said...

Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

RiNa FaRiD said...

salam sis..boleh email saya contact wak tu tak?email saya:rinafarid84@yahoo.com..terima kasih