navigator

home archive gallery contact login

no copy

Friday, February 1, 2013

My Girl @ 1 y 7 mnth

Sayang ummi cik Suri dah masuk 1 thn 7 bulan pada 24 Jan yg lepas..sekejap je rasanya dah nak jadi kakak..Mudah-mudahan jadi kakak yg baik ye..(Elemen garang tu dah sedia ada..huhu)

Jarang tulis pasal perkembangan anak dara aku ni..kan.Hehe. Kalau tgk entry Acik Noura, mmg rajin sangat citer pasal perkembangan cik Wafiyya dulu..suke lah baca citer die..Besh2..Hehe.
  • Sekarang Suri memang banyak celotehnye.Membebel pon dah kemain herot-herot mulut. Tak boleh tgk babah n ummi duduk dekat2..mesti nak jerit kuat2 pastu datang menyelit tengah2..
  • Dah mula suka main teddy bear. Dulu tak bape nak layan.Jiwa kental katenye..tp semakin lama skang dah suke la main mainan budak2 pempuan ni.Hehehe..
  • Die jenis yg agak garang & protective. Yang ni mmg susah nak handle. Kuat merajuk pulak tu..Kadang kite pun boleh ilang sabar ngan kerenah yg ni. Tp selalunye babah la yg naik angin. Ummi cool je.. *wink *wink
  • Berlari..memanjat..melompat memang dah terer. Kadang terpeleot jugak la..Hehe..
  • Suri dah makin kuat makan. Ape aje nak try. Kegemaran paling top : Buah-buahan. Intan (pengasuh) report, kalau dah makan bubur semangkuk pon die masih leh nak lg time Intan bagi budak lain makan. Kalau pedas tu..die kate lah pedas then xmo lg..Huhu
  • Susu pun alhamdulillah die banyak minum. Aduhai kalau dipikir dulu mmg poning kepala pikir camne nak train die minum susu dalam botol. Asik nak ngempeng aje..La ni leh la abes sebotol skali ngadap & sokmo jugak mintak kalau die dah rasa nak tu..
  • Masih tak boleh nak lepaskan cik B ummi die. Malam je mesti nak nangis kalau tak dapat. Aku dah macam jadi kejam pulak sebab buat do no je..bia die nangis sorang2 tgh2 malam. Sokmo nampak die naik minyak, hentak2 kaki tak dapat..tp lelama terlelap balik..Huhu sedey jugak buat die gtu tp dah tak tau camne nak leraikan die ngan cik B ni ha.. :(

Ape lg ek? Banyak lg sebenarnye..tp ummi die kan jenis cepat pelupa. Haha.. yg pastinya Suri skang dah makin banyak peel & kerenah comel2 yg pasti buat ummi & babah gelak sakan. Suka sangat dengar lagu Najwa Latiff & Sleeq tu..tajuk "Untuk Dia".. babah balik keje je..terus terpa cakap "Nak tuk iaa..tuk iaaa" huhuhu..Ni pengaruh duniawi la ni ..








Ummi doakan Suri sentiasa dalam lindungan-Nya, dipelihara dari segala bencana dan malapetaka..sihat, bijak dan jadi wanita yang berlemah lembut..Kasih sayang ummi & babah takkan luak walaupun nnti Suri akan ada adik-adik yang lain.. :) Insya-Allah..

3 comments:

Munirah Mohd Ali said...

hello there.. salam perkenalan! sedap nama anak awak Suri Nabila... :) Congratz for the 2nd baby.. Hero ek? Sepasang la nanti. Bestnya... Btw, nak panggil awk ape ni? Ash ke? Hihihi.. :)

Noura Jumiran said...

rajinnyer cik suri kite bekemas, best la umi dia

NettoAsh said...

Munirah : panggil net je pon ok :)
Nora : Besh kene kemas balik ek nora..huhu