navigator

home archive gallery contact login

no copy

Thursday, February 28, 2013

Baby update : 35 week

Syukur alhamdulillah..Baby dah mencecah 35 week setakat hari ni. Next week dah boleh start pack beg baju..Huhu nerbes jugak walaupun dah kali kedua. Sure pengalaman melahirkan setiap anak berbeza kan?

Setakat ni baby ok je..cuma pada 15 Feb yang lepas, aku tetibe je kene refer ke Hospital Serdang. Sebabnya 2 hari sebelum tu baby kurang nak gerak. Aku just pi KK untuk confirmkan dengan doc tp dapat surat refer pulak. Doc kat KK suh pi buat CTG katenye..

Aku sampai Hospital Serdang sebelum pukul 12. Tp nak mencari parking bukan mudah..kene menapak jauh nak ke PAC. Dah la kene drive sendri. Asben ngah bz berkursus kat Marriot Putrajaya (dekat je pon kan..) Sebab ni first time sampai sini, aku agak teragak2 nak ke arah mana..Pukul 1215 baru la aku sampai kat registration PAC tu..

Menunggu utk nama dipanggil je amik masa 2 jam ok..mata dah kuyu selain kepala dah tersengguk2..huhu. Aku tgk ramai je org nak besalin terpaksa menahan sakit & menunggu utk katil kosong. Aduhai..cian pulak.

Sementara mesin CTG tu duk kat perut aku, aku amik kesempatan utk lena. Beshnye la rasanya..bak kate, "Org yg mengantuk disorongkan bantal". Haha. Alhamdulillah result ok je. Aku ingat lepas tu dah boleh balik tp kene tgu doc nak scan pulak. Alahai tgk2 depan tu asben dah ada. Mula2 ngah tekan2 hp..lepas tu aku tengok die dah lelap. Mana taknye..lama betul tunggu nak kena panggil. Sempat aku berkenalan ngan mak2 org yg nak beranak tu. Masing2 ngah menahan sakit. Ada yg dah kene transfer hospital lain.

Keputusan scan pun alhamdulillah ok. Masa ngah scan tu la baru kemain baby nak tendang sana sini. Doc suh tunggu sampai 10 kali gerakan baru boleh balik. Sudahnye pukul 6 baru aku dapat lepas balik. Itupun berdolak dalik ngan doc takmo warded (doc suh warded sbb nak bg aku concentrate catit pergerakan baby) 

As a result aritu..semuanya ok syukur dan aku balik ke rumah macam aku balik opis ye! Meredah jam sampai ke rumah..Kesian en hubby..dah la penat..mengantuk..redah jam pulak. Aku ingatkan dapat MC leh la balik awal..meleset sudah sangkaanku..Huhu hari yang memenatkan tp penuh kesyukuran.. :)


2 comments:

eT said...

xlama dh tu net..sok lusa jek tu..huhu...

NettoAsh said...

ET nye pengalaman kat Serdang dlu camne? Ok tak..nak masuk Class 1 tu kene book ke ek?