navigator

home archive gallery contact login

no copy

Thursday, February 21, 2013

Nak yang mana ni..??

Ni kes dilema namanye..dilema ni terbahagi kepada 2 bahagian iaitu:

1) Dilema nak pilih jenis yg mana satu
2) Dilema sebab kos tak berapa nak ada

Hahaha..ape la yg aku merepek ni..kan..Camni, aku dalam dilema nak beli double breastpump. Sebelum ni masa Suri aku mmg dah ada manual single bpump. Masih ok je lagi Madela Harmony tu cuma...single kan..so rasa macam nak upgrade. Lgpun dah tua2 ni tgn rasa lenguh plak nak ngepam lelama. Pam lama tu mmg besh pakai, x penah mengecewakan la kirenye..

Aritu (tak ingat weekend bile) aku ngajak cik abe pi ke FabulousMom di Cheras (depan ngan JJ Balakong).
Niat masa tu nak cari nursing bra jela..tp bile dah sampai memacam pulak kami capai..Huhu.

Hasil borongan setiap kali menyoping brg bby

Kat fabulousMom ni hasilnye ialah :

  • Kelly Nursing bra - 2 helai
  • Washable bra - 4 pasang
  • Simple dimple Papa bag
  • Maternity pad

 Itu je dulu buat masa ni.
 Sambil2 cuci mata tu, aku n asben sempat la riki2 bpump. Antara yang mmg menarik perhatian ialah :
  • Madela Freestyle (mmg nak..tp tak mampu ler!)
  • Spectra 3 (cam berat pulak nak usung nanti)
  • Ameda Lactaline Dual
  • Rumble Tuff

Seperti yang aku nyatakan kat atas tu, ada la yang di consider mampu milik.Hehe..Asben aku dah suh terus beli time tu jugak. Isk die ni..tgu la aku nak tgk review org dulu kan..Macam die pulak nak ngepam..X sabor manjang..Hehe..
Aku masih dalam proses memikir lg. In sha Allah dalam next week ke aku boleh la decide & terus pi beli mende alah ni. Takmo la time pantang nanti baru hegeh2 nak cari. Tp at least aku ada dah yg manual tu. Boleh je guna selang seli..:)

Ops jangan dilupe..kalau maknye dapat hasil..anak pon nak jugak habuannye..huhu

Cik adik manis nye play mat..tp ayah nye yg beria nak..adus






2 comments:

Noura Jumiran said...

waaaaa .... nak shopping brg baby gak. tp tkde baby. camana.?? geram la tgk baby dept

NettoAsh said...

Puan nora mmg dah ada banyak kan barang2 baby ni..ummi suri lg jeles tgk tau..huhu.simpan jgn tak simpan ye