navigator

home archive gallery contact login

no copy

Thursday, January 14, 2010

Weekend Activity..

Wah2..dah lama sy x dapat update blog ni..ni baru bekesempatan bile kawan sy pass kan bb die sebelom die kua untuk 'dating'..(kul 11 lebih da kua..mntak tlg sy coverkan..) kawan sy ni act masih single n masih mncari2 idaman hati yang sesuai ngan jiwanya..bleh dikatakan banyak kali jugak putus cinta..tp smua tu dijadikan dugaan n cabaran hidup..biaselah..dh dikatakan kehidupan kan..pahit manis, suka duka..semuanya akan kite lalui..bercerita pasal kawan saya ni..sebenarnya die dah memutuskan hubungan pon ngan mamat y die gi jumpe ni..tp ntah macam mana..hubungan tu macam dah bertaut kembali.saya pon xtau sangat citer drg..tp y pasti..kalau dah jodoh tu kan,.pusing2 mana pun kite akan jumpe balik si dia tu..btul tak...arap2 kali ni kawan saya yang bernama Hani tu takkan frust lg pasni.. =)

Last weekend (9,10 Jan), sy balik ke kg saya di melaka..saya gerak balik dlm pukul 11.45 mlm..agak lewat..tapi x dapat nak elak bile family pakcik asben saya dtg ke rumah n my MIL ajak makan di luar ramai2.n pas makan tu lah baru sy bergerak balik.alhamdulillah, kali ni balik highway plus ke selatan x jem n ini mmg memudahkan kami sampai awal dr masa y dijangkakan..rasa seronok sangat bile dapat sampai kampung halaman y dah lama btul saya tinggalkan..(baru sebulan je kot tak balik..dah rasa lama gile..huhu)..

Hari sabtu mak n adik2 sy masing2 da siap dari pagi.rupe2nye drg nak ke Shah Alam.nak pergi menghantar rombongan pengantin jiran blakang rumah sy..kali ni adik saya, Am yg jadik driver mak..adik saya Ct je yg stay kat rumah..saya n asben plan mmg nak keluar coz nak jumpe ngan wedding photographer n amik custom album masa kenduri ritu (lama giler tunggu mende ni..)

lepas je mak pegi tu..saya kejutkan ct n ajak die join skali saya n asben.rupe2nye die pon ade plan pg tu..nak membeli buku2 revision kat popular. masa tu dlm kepala sy ada mcm2 plan..maklumla..bkn senang sy n asben sy dpt cuti camni n spent masa berdua..tup2 kali ni ada adik sy pulak..ermmm...pikir nye pikir..1st skali saya ajak asben gi bli buku ct dulu.sampai je kat kedai buku popular tu..adik saya trus menghilang..mencari buku die selepas saya menghulur duit rm100.dlm masa tu sy pon merayau sama la..hehe..bli punye bli..abesla gak sejumlah wang yang sepatutnya saya nak spent utk beli adiah..tp present utk die gak.,utk memberi penghargaan kat die lah..sebab dapat 9A dalam PMR lepas."nampaknye akak bg awak adiah buku je lah ye dik.."die kata 'OK n thanks..'hehehehe..pokai jugak la bln ni sebab sebelom tu dah bli set absober depan blakang kat salah sebuah kedai di Malim..huhu..ape nak buat kan..
Aktiviti seterusnya kami ke Banda Hilir-berjumpa photographer, Hafiz ..n gambar2nye sangat marvelesss...i likeee..and also die bagi lg 2 frame gamba,,..Thanks to Hafiz for all the nice photosss..!! After that we went for movies at Dataran Pahlawan..waa..so tiredd..

After tgk movie tu..mak called n ajak kami minum2 di Mcd Air Keroh.,.masa tu dah nak maghrib.mak kate nak solat n JJ dulu..so kiteorng akan berjumpe di Mcd je lah..saya fikir masa tu McD Air Keroh yang terletak di sebelah Taman Buaya tu..tp rupenye saya silap. mak saya maksudkan Mcd yang terletak bersebelahan dengan Melaka Mall.OMG!saya pon tak tahu bile masa building tu ade kan situ..punye la gayat saya tgk perubahan negeri Hang Tuah ni..huhu..

Tak lama saya tunggu tu..mak saya n adik2 sampai.cousin saya pon turut serta dalam aktiviti melepak kiteorang ni..kenyang jugak la n macam2 citer jugak la kiteorang bualkan,,.ending aritu mmg sangat2 meletihkan..

Pagi Ahad pulak saya ajak asben ke pantai untuk mencari ikan,.asben saya mmg suka bab ni..sebab die kate bile balik melaka je baru dapat gi pantai..dah dapat bbp jenis ikan n sayur..kami balik n seblm tu saya ke Kem Terendak untuk mengambil Ct yang baru je selesai tuition..sampai je rumah..mak da siap masak..n kami tinggal ngaappp je lah..hehe..sebelum tu asben sempatla menyiang semua ikan2 yg da dibeli n simpan untuk di bawa balik..

Ptg tu kami gerak awal balik ke Hulu Langat iaitu dlm kira2 pukul 5.kebiasaannye kami balik mlm..tp kali ni gerak awal sebb banyak keje2 urusan baju nak disettlekan..ditambah lg ngan AJL yang nak berlangsung mlm tu..nak gak tgk kan..hehhehe..
dan..ALHAMDULILLAH...kami sampai dengan selamat...

Itu je lah aktivitinye..saje je tulis panjang2 ni sebab nnti ntah bile2 dpt upload entry lg..huhuhu

1 comment:

Misz YaTie said...

mcd tu mmg cepat diorg buat.. n aku rase tmpt tu mcm strategik la.. sampai pg pun ade je org lepak kat situ..